Wat hebben we gedaan met het geld dat we hadden opgehaald?
Nog even puntsgewijs wat we allemaal in Tanzania zelf hebben aangeschaft voor het weeshuis:
- (bijna) elke dag bananen, tomaten of sinaasappels van vrouwtjes uit het dorp (en op zondag lolly's ;-)
- 44 schooluniformen
- 50 schooltassen
- flinke doos schoolboeken
- 45 setjes kleurpotloden en tekenschriften
- 50 paar slippers
- 6 paar schoolschoenen
- 10 grote plastic posters met plaatsjes en engelse woorden (hebben we in klaslokaaltje en slaapkamers opgehangen)
- voor elk kind iets van kleding (uit Nederland hadden we al wat meegenomen; t-shirts die Emmy goedkoop had aangeschaft, t-shirts van FC Volendam, setjes van Siny. Dit hebben we in Arusha aangevuld met wat shirts, broeken en jurken) en onderbroeken
- 200 kilo rijst, 100 kilo bonen, 100 kilo suiker, zout, 60 liter olie, gedroogde visjes, 250 kilo ugali, 15 potten vaseline, 10 dozen zeep
- groot kleed voor buiten
- 36 lepels en 20 borden
- 10 kleur-/leerboekjes (voor letters en getallen)
- 10 gummen
- 2x 'snakes & ladders' (spel, soort ganzenbord)
- 3 ballen
- 2 schoolborden, kwast en schuurpapier
- grote fles dettol (ontsmettingsmiddel)
- electriciteit! (inclusief installatie)
Namens de kids willen we bij deze iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor hun donatie! Ik vind het wat ver gaan om te zeggen dat we de kids een betere toekomst hebben gegeven, maar we hebben hun leventje zeker prettiger kunnen maken! En er zijn plannen voor de toekomst, dus vergeet ons niet! ;-) (info volgt in latere update)
Tutaonana badai!!
Franny & Kim
Hoi Franny en Kim,
Wat een verhalen en foto's zeg. Dat doet toch wel wat met je hoor. En wat hebben jullie toch veel bereikt in een korte tijd. Ik heb diepe bewondering voor jullie allebei. Nu fijn terug bij jullie boy's wel effe wennen zeker. Ik hoor graag van jullie verdere plannen en doe zeker weer mee. Groetjes en kus van Mieke